Het vinden van een dakdekker die zorgt voor uw dak met kwaliteit

Dakinspectie

Als u op zoek bent naar een dakdekker voor de installatie van een nieuw dak, of als u het dak wilt veranderen door het vervangen van beschadigde of lekkende dakdelen, geef dan een schriftelijke schets van het probleem aan de aannemer inclusief:

Het geven van het RoBioping rapport aan de aannemer helpt ook bij het uitwerken van alle benodigde bouwvergunningen en wijst hen ook de weg naar waar u deze kunt verkrijgen. Het RoBioping-rapport bestaat uit een dakbedekkingsrapport, een checklist met te stellen vragen, een gespannen dakfib, een inspectieplan en een dakbedekkingsraming.

Dingen die u moet weten voordat u met de klus begint

Als u op zoek bent naar een aannemer voor een dakinspectierapport op een hellend dak, dan is de eerste stap het verkrijgen van een dakinspectierapport. Om te weten wat er is gevonden op het dak, en ook om de kosten te kennen, contact op met de dakdekker en krijg een schriftelijke dakbedekking offerte. Het is aan u om te beslissen over een volledige of gedeeltelijke reconstructie van het dak met het gecertificeerde dak inspectie.

Vraag of de afschilfering moet worden gerepareerd of dat het zal worden bedekt met dakpannen of een andere dakbedekking. Als de afschilfering een groot probleem is, dan zal de dakdekker misschien willen beginnen met een steigersysteem. Moet het eerst gerepareerd worden? Is het dak onherstelbaar beschadigd als gevolg van een chipping of twee?

Dit alles moet worden gedocumenteerd in de dakbedekking offerte.

Het krijgen van een schriftelijke dakbedekking offerte

Het verkrijgen van een schriftelijke dakbedekking offerte is erg belangrijk, omdat het verkrijgen van een mondelinge eenmalige offerte kan zeer moeilijk te begrijpen zijn. Er zijn ook verzekeringsvoordelen verbonden aan het verkrijgen van een prijsopgave, zoals brand- en gemeenschappelijke ongevallenverzekering, verzekering van de huiseigenaar en dakverzekering. Al deze voordelen moeten echter worden aangemerkt als verband houdend met het onderhoud van de woning of het gebouw, en wel afzonderlijk.

Waarschuwing voor gevaar

Een dak met een effectieve levensduur van ten minste 10 jaar heeft naar schatting een levensduur van 20 – 50 jaar. Elke andere eigenschap draagt bij tot de kwetsbaarheid van het dak gebonden samen met het gebruik van dakbedekkingsmaterialen die kwetsbaar zijn voor hun omgeving. Er zijn vaak geen of goedkope glasvezelbedekkingen die als kortetermijnoplossing kunnen dienen, maar die niet erg bruikbaar zijn in een tijdperk waarin de meeste gewone dakbedekking om de 5 – 8 jaar moet worden vervangen.