Hoe grill je de beste BBQ in een mum van tijd!

Bbq grillrooster

BBQ is zo’n geweldige Amerikaanse traditie. Er zijn zoveel goede BBQ-restaurants en ze doen het allemaal goed. Vlees grillen op een hete BBQ is net zo belangrijk als vlees roken op een rookoven binnen. Je kunt zowel houtskool als propaan gebruiken om te grillen, maar de beste manier om het te doen is met hout! De veelzijdigheid van grillen op gas zal niet hetzelfde zijn als koken op houtskool, punt uit. Ik hou van grillen omdat het zo eenvoudig en lekker is. Je hebt de mogelijkheid om vrijwel alles te grillen, van biefstuk tot kipfilet, zonder dat je een exotisch stuk vlees of dure ingrediĆ«nten nodig hebt. Het is ook betaalbaar, makkelijk onder de knie te krijgen, en leuk! Als je nog nooit hebt geprobeerd te koken op houtskool, dan mis je serieus lekker eten! Maak je grill klaar want hier zijn 5 tips voor het grillen van de beste BBQ in een mum van tijd!

Leer je grill kennen.

Als u uw houtskoolgrill voor het eerst aanzet, is hij bijna donker omdat de branders nog niet heet genoeg zijn om de houtskool te verbranden. De branders van een gasgrill moeten 20-40 minuten voordat het vlees moet garen worden aangestoken zodat ze op temperatuur kunnen komen. Bij een houtskoolgrill hoeft u niet zo lang te wachten, maar u moet er wel zo snel mogelijk mee beginnen om de smaak en rook van het hout te maximaliseren. U moet ook uw voedsel in de gaten houden en het van tijd tot tijd controleren, vooral tijdens de eerste paar weken. Hout- en houtskoolgrills geven rook en hitte heel anders af, dus probeer niet beide soorten brandstof tegelijk aan te steken. Maar als u het eenmaal onder de knie hebt, zult u beter dan ooit kunnen grillen!

## Steek het aan voordat u begint.

De beste manier om houtskool of hout aan te steken voor het grillen is met een aansteker. Er zijn veel verschillende soorten aanmaakblokjes verkrijgbaar en u kunt er hier meer over vinden. Een echte gasbrander werkt net zo goed, maar een houtskoolaansteker is altijd beter. Sommige gasgrills hebben een ingebouwde aansteker, dus je hoeft er niet eens een vinger voor uit te steken! Als je klaar bent om te koken, steek je de brander van je grill aan voordat je aan het vlees begint. Wanneer hout wordt aangestoken, produceert het een zeer hete luchtstroom die uit de vuurkorf ontsnapt en in een cirkel ronddraait, waardoor het vuur zich over de hele grill verspreidt. Deze actie zorgt ervoor dat de kolen in de vuurkist zeer heet branden en zal helpen om die heerlijke rokerige smaak te creĆ«ren waar u zo van houdt. Als u op gas grilt, zult u vaak zien dat mensen een aansteker gebruiken om hun hout aan te steken. Hoewel dit kan werken, zullen de resultaten minder dan ideaal zijn. De hitte van de aansteker zal de integriteit van de metalen onderdelen van uw grill beschadigen. Als u gaat grillen met hout, wilt u een warmtebron gebruiken die speciaal voor deze klus is gekozen. Een propaangrill produceert niet zo’n hete vlam als een houtskoolgrill, dus u moet hem goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat u hem op een veilige temperatuur houdt. Als het vuur in je propaangrill uit de hand loopt, verspil je gewoon een hoop heerlijke barbecue! Houd het onder controle en uw eten zal in orde zijn.

Zorg ervoor dat er houtskool of hout is om te verbranden.

Als het gaat om het verbranden van houtskool of hout voor het grillen, zijn er veel verschillende soorten. U moet zeker uw vuurplaats leren kennen en weten welke soorten brandstof beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten krijgt. U kunt meestal belangrijke informatie over vuurplaatsen, zoals de brandtijd voor verschillende soorten brandstof, aanbevolen houtsoorten voor barbecue, en andere nuttige informatie online vinden. Het belangrijkste wat u kunt doen is ervoor zorgen dat u de juiste houtsoorten heeft om te branden. Er zijn veel verschillende soorten hout die u kunt gebruiken voor grillen en roken. Sommige mensen gebruiken graag hardhout zoals eik, hickory, of kers, terwijl anderen graag zachthout zoals dennen of appels gebruiken. Er is geen vaste regel als het gaat om het gebruik van verschillende soorten hout voor BBQ, maar het gebruik van een andere houtsoort dan wat uw fire pit aanbevolen kan betekenen koken met verbrand voedsel in plaats van rook. Houd in gedachten dat het gebruik van andere houtsoorten dan aanbevolen ook kan leiden tot ongewenste resultaten, zoals een verhoogde uitstoot van koolmonoxide en koolwaterstofgassen.

Wees niet bang om alles een tandje hoger te zetten.

Hoe gemakkelijk het ook is om je te verdiepen in hoe je in een mum van tijd de beste BBQ kunt grillen, probeer het een beetje door elkaar te gooien. Blijf niet bij de basis. Voeg een paar kruiden toe aan je vlees of probeer een paar verschillende groenten tegelijk te bereiden. Probeer uw vogel of karbonade eens op deze of gene manier te draaien. Wees creatief en geniet van de variatie die grillen te bieden heeft!

Zorg ervoor dat de temperatuur de eerste keer goed is.

Met een nieuwe grilmachine of een nieuwe houtskool- of houtvuurinstallatie zult u nooit perfect kunnen bakken. U zult er zeker wat werk aan moeten hebben om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen, maar hoe geduldiger u bent, hoe beter de resultaten zullen zijn. De truc om de juiste temperatuur voor uw houtskool of houtvuur te krijgen is het gebruik van een digitale thermometer. Deze zijn erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt zien hoeveel hout of houtskool er nodig is en hoeveel zuurstof er in de lucht zit. Ze vertellen u hoeveel hout of houtskool u moet gebruiken en hoe lang u uw eten moet koken. Sommige thermometers hebben zelfs een alarm zodat u niet vergeet uw grill weer aan te zetten als u hem een tijdje onbeheerd hebt achtergelaten.

Gebruik zoveel mogelijk direct vuur.

Als je een gasgrill gebruikt, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen direct en indirect vuur. Met een directe vlam, bakt u het voedsel direct. Als u indirect kookt, wordt de warmte overgedragen van het vuur naar het voedsel en dan terug naar het vuur. Dit betekent dat u in plaats van die heerlijke schroeiplek op uw biefstuk, slechts een klein beetje kleur aan de buitenkant krijgt. Hoewel direct vuur grillen enkele voordelen heeft, zoals het feit dat je geen peper en zoutstel nodig hebt, moet je het altijd gebruiken bij het grillen. Indirect grillen zal resulteren in voedsel dat te vochtig is en zal veel langer duren om te garen, wat kan leiden tot onder- of overgaar vlees. Kies waar mogelijk voor direct vuur en u zult beloond worden met lekkerder vlees!

Conclusie.

De beste manier om in een mum van tijd de beste BBQ te maken is door uw grill te begrijpen en de juiste brandstof voor de klus te kiezen. Het juiste hout gebruiken, je vuur heet houden en een digitale thermometer gebruiken zijn de sleutel tot succesvol grillen. Met deze tips grillt u in een mum van tijd de beste BBQ!